Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2011.05.14. Dunaharaszti Ashihara Karate Open

2011.05.17

Május 14.-én rendezték meg Dunaharasztin a X. Ashihara Karate Open nemzetközi bajnokságot, melyen klubunkat öten képviselték. A gyermek II.-es súlycsoport legkönnyebjei között Michaldinecz Sebastian és Vidák Dávid léptek tatamira életük első versenyén, ez azonban nem gátolta meg őket abban, hogy rögtön el is orozzák a többi induló elől az ezüst (Sebi) és bronz (Dávid) érmeket. A viszonylag idegen szabályrendszer miatt, sajnos sokszor saját megukat verték meg böntetőpontokat szerezve,ezzel az ellenfél malmára hajtva a vizet, a korcsoport talán legparázsabb csatáját egymással vívták, melyből Dávid került ki győztesen, azonban a pontok végül a helyezések kiosztásánál Sebi javára billentették a mérleg nyelvét.

 

dscn0955_resize.jpg

dscn0963_resize.jpg

 A serdülők mezőnyében két indulónkból sajnos csak egy tudott a pástra lépni rosszullét miatt: Kellner Andrásnak ez volt a negyedik versenye, itt is, mint eddig mindig, a legkönnyebbek között mérlegelt. Magabiztosan jutott el a döntőig, itt viszont egy dán fiúval gyűlt meg a baja: nagyon szoros meccsen, megosztott bírói pontozással győzőtt ellene a nála majd' fejjel magasabb és két övfokozattal rutinosabb versenyző. András így is megszerezte a dobogó második fokát, az idei Knock Down Karate Diákolimpia harmadik helyezése mellett ez is nagyon szép eredmény.

dscn0981_resize.jpg

 

A juniorok között Hlinka Levente képviselte csapatunkat, neki ez volt élete első versenye, a lehető legillusztrisabb társasággal mérhette össze az erejét: volt köztük nemzetközi verseny győztes, magyarbajnoki aranyérmes, EB, VB, világkupa helyezett, mindezek ellenére derekasan helytállt, s noha helyezetlenül végzett, rengeteg versenytapasztalattal gazdagodott.

dscn0972_resize.jpg

Mérlegünk: négy tényleges induló és három érem, két ezüst és egy bronz. Jövőre ismét elmegyünk és aranyakkal térünk vissza!

 

 

dscn0990_resize.jpg